fredag 10 mars 2023

Shiffrin nu lika med Ingemar

Bild via TV6
När Ingemar Stenmark slutade susa nedför slalombackarna och hade den hiskeliga segerhögen i världscupen på hela 86 stycken, så trodde i varje fall inte jag att vi skulle få uppleva att någon annan kunde nå upp till samma höjder. Särskilt som suveräna störtloppsåkaren Lindsey Vonn inte gjorde det, utan stannade på 82. Men nu har hennes amerikanskan kollega Mikaela Shiffrin tangerat Ingemars siffra. Fantastiskt! Att hon gjorde det i Sverige och Åre är extra roligt eftersom det också var där som hon 2012 som 17-årig tog sin första världscupseger.
Dessutom kan hon redan i morgon ta sin 87:e seger när det är dags för slalom i Åre. Ingemar har för övrigt i intervju sagt att han tror det är fullt möjligt för henne att nå magiska 100!

Bild via TV6
I dagens segerintervju i TV6 menade den sympatiska amerikanskan från Vail i Colorado att Ingemar Stenmark ändå förblir den största i alpin skidåkning och hon sa ungefär: säger man slalom så tänker man ju på Ingemar. Det är en ära att ens nämnas i samma mening som honom.
I dagens storslalom tog Sara Hector plats på pallen som trea. Italienska Federica Brignone var tvåa.

Inga kommentarer: