torsdag 14 februari 2013

För 25 år sen

 
 Ur Corren 13 februari 1988
Eftersom 14 februari det här året var en söndag kom inte Corren ut, den har aldrig kommit på söndagar, visar jag en bild från lördagstidningen i stället. Från den nu avsomnade lördagsläsningen Regnbågen som just den här gången avhandlade lodjurets förehavanden i skogen i en utmärkt artikel av Christer Elderud och med illustration av Gunnar Björkman, dvs konstnären Gebbe Björkman.
Den som har sett en livs levande lo i naturen (alltså inte i djurpark) kan räcka upp en hand. De är inte särdeles intresserade av att visa upp sig nämligen. Men jag har sett ett. Det var i närheten av Kottebo, mot Ulrikahålet till från sjön Drögen sett och ett par hundra meter in i skogen när jag var ute och letade svamp för säkert 14 år sen. Jag hittade rikligt med kantareller och fick sitta stilla på huk en bra stund för att plocka när jag anade en rörelse ett stycke bort.
Där stod en lo, 50 meter bort, och tassade försiktigt fram i en glänta. Plötsligt anade den min närvaro, eller någon annans, för mig osynlig, för den tog ett kattsprång och försvann. Men tio sekunder fick jag se den. Mäktigt.
 
 
 
 
 

1 kommentar:

Pernilla sa...

Jag har sett en också! :) Fast närmre Bäckhultshållet.