onsdag 27 februari 2013

Snart i minnenas tid

 Bild: Jörgen Auer
Två bilder från Trädgårdsföreningen i Linköping i dag får bli dagens östgötabilder i den här bloggen. Det var soligt och gott och lämnade en försmak av våren i minne. Det låter väl bra. Dock finns det en tid närmast framöver som inte blir så där rolig att möta och det är den där blöta, smutsiga tiden då snön ska rinna bort. Men sen, ja sen blir det vår på riktigt.
Bild: Jörgen Auer
Vår får en alltid att minnas. Så också begravningar. Jag var på Lasse Södergrens fina och stämningsfulla begravning i går, tisdag, i Norrköping. Det var inte bara minnet av Lasse som poppade upp, utan också många andra eftersom jag mötte personer jag känner igen från ungdomens dar: Håkan "Nille" Nilsson, Ingemar Lidman, Bert Ferin, Anders "Anga" Norberg, Magnus Höjer, och många fler. Där var också Mats Willner (självskriven eftersom det var han och Nille som ordnat allt så fint kring begravningen) Gunnar Hagberg, Henrik Sköld, Christer Andersson, Tim Södergren, Jan Rådegård, Håkan Johansson, Ywonne Sahlberg, Ingvar Anehed, Thomas Walden, Håkan Ericson, Lotta Friman, Sven Mårdh, NT-chefen Anders Nilsson och NTM-koncernchefen Lennart Foss, där var en lång rad av före detta fotbollsspelare i FK Kick och flera andra vänner och arbetskamrater till Lasse. Från Arsenals svenska supporterlubb kom Joakim Lander som även skrivit fint om Lasses sista besök i England i höstas och mötet med bland andra Charlie George på hemsidan
Det blev en sorglig men också mycket fin och kärleksfull begravning där det bjöds på en hel del fin musik: Lasses favoritlåt Sunny afternoon med Kinks spelades förstås, liksom även Procol Harums A whiter shade of Pale och Sounds of Silence med Simon and Garfunkel samt liveframträdande av Rubliners, det band Lasse själv var med och startade.
Jag är övertygad om att Lasse också hade gillat det här värdiga avskedet från vännerna och familjen, fast då hade han förstås sjungit Sunny afternoon själv.

Inga kommentarer: