söndag 17 februari 2013

För 25 år sen

Ur Corren 17 februari 1988
Visst kom han till Söul, den gångande polisen från Kisa. Jan Staaf kom på 30:e plats på 20 km i den sydkoreanska huvudstaden 1988. Han var även med på 50 km men bröt. 1996 var han med i Atlanta-OS och kom åter på 30:e plats på 20 km. Han slutade med gång 1998.
Polisyrket fortsatte han med hos polisen i Linköping där han som kriminalkommissarie länge varit utredningsledare samt biträdande områdeschef. Han är för närvarande tillförordnad områdeschef i Motala, men leder ännu samtidigt utredningen i en allt mindre styrka kring det riksbekanta dubbelmordet i Linköping 2004.
Dessutom fick han för så där en fem-sex, eller kan det vara tio år redan? chansen att visa hur snabbt han kan gå när jag utmanade honom för ett reportage. Vi skulle gå en slinga på 500 meter vid Grenadjärvallen och till en början höll vi jämna steg.
- Bra, du verkar kunna det här, sa han och satte av i en sjuhelvetes fart strax före Garnisonsmuseet och syntes bli allt mindre när han efter ett par sekunder försvann ur min åsyn 150-200 meter framför mig. Och då gick jag ändå så fort att jag sprang.
Vid målet för vår tävlan stod han någon minut senare (han hade redan varit där två minuter) till synes oberörd, leende.
- Det ser bra ut Jörgen, ljög han.
 
 
 
 

Inga kommentarer: