tisdag 29 april 2014

Emil från The Majority Says

 Bild: Jörgen Auer
 Det syns väl att det här är en musiker? De står ju alltid så här på bild, eller hur? Tittar bort mot okänt mål. Framtiden? I alla fall så är det Emil Berg från bandet The Majority Says som jag träffade häromdagen och som porträtteras i dagens Corren på tidningens ridsatsning Ryktbart.
 Bild: Jörgen Auer
 Emil, gitarrist och låtskrivare, mixar nämligen musik till dressyrryttares kürprogram via sin dator som han bär med sig överallt. Som här där han sitter på Stall Folåsa utanför Vikingstad och skapar i hästmiljö. Det är här som hans mamma Åsa och syster Frida har sina hästar.
Bild: Jörgen Auer
Så här kan det se ut när Emil går loss på musiken och dressyren. Han använder sig av ett särskilt program, Logic Pro, där han kan mixa ihop passande musikstycken till dressyrekipaget. Här är det Sofia Möller från Linköping som skickat en film på sig och hennes dressyrprogram och för Emil gäller det att passa ihop hästens rörelser med musiken.
 Bild: Jörgen Auer
Emil har inte ridit jättemycket själv men är uppvuxen med hästar eftersom övriga familjen rider och att han trivs med de ståtliga djuren går inte att ta miste på. Här är han med trevliga Santiago som verkar gilla Emil tillbaka.
Bild: Jörgen Auer
 Tack för intervjun, Emil. Lycka till med musiken både vad gäller bandet, som har kontrakt med Warner Music och som ska på turné i Tyskland i maj och juni, samt med dressyren.
Här är för resten länken till bandets hemsida

Inga kommentarer: