måndag 7 april 2014

Kopparsvanen blir nog riktigt bra

 Bild: Jörgen Auer
Jag jobbade i Åtvidaberg i dag och åkte för att titta på framtidens äldreboende - projekt Kopparsvanen i bostadsområdet Östantorp.
 Bild: Jörgen Auer
En av två huskroppar är uppe. Tillverkad på Åtvidabergshus och satt på plats av Åhlin & Ekeroth. Till det andra huset är bottenplattan gjuten och till vänster ligger det gamla boendet på Östergården och "tittar på". 
 Bild: Jörgen Auer
Det kommer säkert att bli riktigt fint när det är färdigt. 40 lägenheter för särskilt boende, 20 i vardera nybyggda hus. Tio lägenheter i markplanet, tio på övervåningen.
 Bild: Jörgen Auer
Göran Bergström är platschef och en glad sådan. Särskilt när jag bad honom peka ut var det ska upp en skärmvägg mellan balkongerna. Eller också var han glad för att han bara har hundratalet meter hem.
Bild: Jörgen Auer
Fint blir det som sagt. I slutet av november/början av december ska det vara färdigbyggt och inflyttat. Då börjar renoveringen av det redan befintliga boendet. 
Vad projekt Kopparsvanen  kostar? Ja, så där 310 miljoner kronor. Mer om projektet kan man läsa i Corren. Men vilken dag vet jag inte. Jag skrev det i dag.

Inga kommentarer: