onsdag 20 september 2017

Bangårdsgatan en i raden

 Ur dagens Mera Linköping
Så har ännu en gata sett dagens ljus i Gatuliv, Correns gatuserie i bilagan Mera Linköping. Den här gången Bangårdsgatan, ett namn gångbart såväl i Linköping som Norrköping, därav serien. Som alltså går ut på att besöka gator som begåvats med samma namn i i de båda östgötska städerna. Ett 45-tal gator faller inom ramen för sådana besök. De här har jag gjort: Drottninggatan, Hamngatan, Kompanigatan, Nygatan, Teatergatan, Torggatan, Linnégatan, Söderleden, Industrigatan, Kungsgatan, Hagagatan, Repslagaregatan, Tunnbindaregatan, Fridtunagatan, Skolgatan, S:t Persgatan, Egnahemsgatan, Generalsgatan och Bangårdsgatan.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Nisse Bäck, ägare till Thai House på Hospitalsgatan i Norrköping. Trevlig man som inte hade något emot att prata en stund, bara han fick åka på synundersökning först. Visst, sa jag och vandrade gatan fram och tillbaka ett par gånger innan han  återkom.
Hospitalsgatan? Vad har han då med Bangårdsgatan att göra? Jo, Nisse kör in till sitt företag från Bangårdsgatan. Och det är på den senare han även ställer ut en skylt om lunch för avhämtning. Nisse som för övrigt har bott i Linköping och som även har jobbat inom ICA i Linghem, Kungsberget och i Söderköping berättade att Thai House inte har funnits så långe i de nya lokalerna och fanns tidigare på Butängen. "Vi har inte satt oss riktigt än", menade han.
Nej, jag ser det sa jag och tog den här bilden. Ungefär så gick vårt möte till.

Inga kommentarer: