tisdag 5 september 2017

Mer om Gibraltar islandshästar

 Bild: Jörgen Auer
I dag var mitt reportage om turridning med islandshäst, som träning betraktat, infört i Mera Linköping, Correns bilaga. Nästa vecka kommer det i Mera Norrköping, som ju tyvärr bara kommer ut en gång varannan vecka. Therese Windisch heter hon som driver turridning på Gibraltar islandshästar vid Roxen, nära Grensholm.

 Bild: Jörgen Auer
Jag måste tillstå att jag trivdes på islandshästens Atlas rygg. Det kändes tryggt och säkert, så säkert att jag ibland under turen kunde ta upp kameran och fota. Här uppe vid Grensholms slott och det är Therese som vänder sig om för att se om jag hänger med. De övriga ryttarna är Carina Bohlin från Krokek och Ingela Karlsson från Kimstad.

 Bild: Jörgen Auer
Vad kan man säga mer om turen? Jo, att vi sannerligen hade tur med vädret, att hästarna var både duktiga och snälla, att sträckan var alldeles lagom för en och en halv timme.

 Bild: Jörgen Auer
Jag kan också säga att jag gärna kommer tillbaka. Så fint var det. Gibraltar har även stugor till uthyrning, så här finns det möjligheter till såväl ridning som skön avkoppling. Ibland är det också samma sak: som under vår tur där vi mestadels satt och njöt. Även i galopp.

 Bild: Jörgen Auer
Ner i vattnet fick vi också gå med hästarna. Ingen ridning i vattnet, men vi var i alla fall i. Första gången för mig. Med häst, alltså.

 Bild: Jörgen Auer
Carina Bohlin har haft egen häst tidigare, men har inte ridit sedan hon tvingades ta bort sin häst för två år sedan. Jag kommer att ha ont i magen i morgon, sa hon.

 Bild: Therese Windisch
Ja-a, så här ser en nöjd ryttare ut. Och en trevlig islandshäst. Atlas från Ängsjödal, numera hemmahörande på Gibraltar islandshästar vid Roxen.

 Bild ur dagens Mera Linköping
Och så här presenteras reportaget i Mera Linköping. Snyggt!

Ur dagens Mera Linköping
Även på framsidan finns reportaget representerat. Trevligt!

Inga kommentarer: