måndag 4 september 2017

På besök hos Tholmarks

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Anna Tholmark med ett och ett halvt år unga dottern Celine. Dem träffade jag i dag för ett reportage till en bilaga i Corren och NT - Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Celines rum. På jobbet, alltså. Mamma är nämligen VD på Tholmarks Uthyrning AB där även pappa Ola Fredriksson arbetar.
 Bild: Jörgen Auer
Och det är om Tholmarks som texten handlar. Där jobbar även mannen på den här bilden, Norrköpingsbon Tommy Törnqvist, egentligen Åby, som depåchef och utbildningsansvarig.


Bild: Jörgen Auer
Men det är alltså Anna Tholmark som är VD för företaget som i dag har depåer på sju orter: Linköping, Norrköping, Finspång, Oskarshamn, Växjö, Södertälje och Nacka. Tholmarks hyr ut maskiner och verktyg och även maskinförare och har huvudkontoret på Torvinge, intill Tallboda, i Linköping sedan november i fjol. Företaget startades annars av Annas pappa Nils 1962 men var då ett rent åkeri.
Det är ingen vågad gissning att också lilla Celine en dag kommer att jobba på Tholmarks. Framtidsutsikterna ser goda ut för företaget.

Inga kommentarer: