söndag 24 september 2017

Silverdubbel för Mantorpsryttarna

 Bild: Jörgen Auer
Det var kul för arrangerande Mantorpsryttarna att så mycket publik hade sökt sig till fälttävlansbanan i Östra Tollstad för att titta på det avslutande terrängprovet i Lag-SM. Här är det Moa Högström från Frillesås RoK på Count on Courageous som ger sig av ut i terrängen.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är arrangörsklubbens ankare Katrin Norling på Fernando-Ukato. Mantorpsryttarna vann guld i fjol, med Katrin i laget, men den här gången fick föreningen nöja sig med silvermedalj. Inte illa pinkat, det heller. Särskilt med tanke på att laget gick ut i terrängen som sexa efter mindre bra dressyr första dagen. Katrin liksom övriga i laget (utom en) gick felfritt i terrängen.

 Bild: Jörgen Auer
Även Mantorps ponnylag red till sig silvermedaljer. Här har Ida Dahl precis börjat sin terrängritt på Golliath.

 Bild: Jörgen Auer
Nummer 144 hade Vilma Gränne och Little Mister Lux's från Fjärås Hoppryttare.

 Bild: Jörgen Auer
Hemmaryttaren Ronja Olofsson på Evita K, var för SM-et utlånad till Rid och körsällskapet Sporren.

 Bild: Jörgen Auer
Utmärkt speaker var Nina Lilja som mig veterligen inte har så här rött hår. Det är en lampa i det tält hon satt i som spökar till det.

 Bild: Jörgen Auer
Hampus Bengtsson är en talangfull fälttävlansryttare som redan rider i juniorlandslaget. När han inte som här tävlar för Öveds Jakt- och Fältrittklubb. Hampus såg ganska cool ut på Jack Daniels CJ när ekipaget kom ner i vattnet.

 Bild: Jörgen Auer
Men han och den fyrbenta kompanjonen hade lite för bråttom.

 Bild: Jörgen Auer
Därför blev upphoppet lite galet och jag tror att hästen halkade på den våta stock som låg alldeles före en grussträngad stig.

 Bild: Jörgen Auer
Därför gick det som det gjorde. Hampus hann inte parera, hästen tappade fotfäste...

 Bild: Jörgen Auer
... och båda gick omkull.

 Bild: Jörgen Auer
 Jag stod så nära att jag både såg och hörde när de slog i backen...

 Bild: Jörgen Auer
Det är tur att man måste ha hjälm.

Bild: Jörgen Auer
Hampus blev lite omskakad naturligtvis, men kunde resa sig och sa till omgivningen att han var okej. Det var hästen också när den senare visades upp för veterinär. Skönt.
På stor häst vann Hofors Ridsällskap före Mantorpsryttarna och Trossnäs Fältrittklubb. På ponny heter segrarlaget Stora Wäsby Fältritklubb. Mantorpsryttarna tog silvret och bronset gick till Grankärrs Gränsryttare.

Inga kommentarer: