tisdag 31 juli 2018

Från en ljuvlig tisdag

 Bild: Jörgen Auer
Spindel modell gigantisk gör oss sällskap i Sandvik på Södra Finnö där vi gästar Kalle Geisler och Ami Auer.

Bild: Jörgen Auer
Men inte nere på bryggan. Där får vi som är på auersk syskonträff vara ensamma om solen, värmen, glädjen och vattnet. Nja, inte riktigt. Det finns ju ganska gott om fritidsbåtar, förstås.

Bild: Jörgen Auer
Somliga kommer ljudlöst fladdrande förbi, som vore de vattnets fjärilar, andra avbryter tystnaden med sina skrikande/pipande/rytande/väsande motorer. Ibland är även motorerna trevliga att lyssna på. Man vet ju hur skönt det kan vara att sitta ombord såna här heta dagar. Och den som inte vet det kan ändå föreställa sig hur det skulle kännas att befinna sig ombord med de tropiska vindarna susande kring ansikte och hår.

Bild: Jörgen Auer
Vad kan man säga mer om vår syskonträff? Jo, att den var trevlig, varm och skön och att vi trivdes tillsammans. Skönt att ha det så. Vi pratade om att vi alla kände till andra familjer och syskon som är osams och hur förskräckligt det kan vara. Men mest njöt vi bara. Inte minst av Finnfjärden som visade sig från sin bästa sida och höll 24 grader. 

Bild: Jörgen Auer
Morgonstund har guld i mund. Det här är Finnfjärden ett par minuter över fem på morgonen den 1 augusti 2018. Underbart! Klockan sex gick jag en promenad med broder Crister. Vi såg hästar, harar och tranor. Tranorna lyfte och skrek magiskt i morgondiset borta vid Slättö gård. Tillbaka la vi oss i vattnet en stund innan det blev en smaskig frukost.

 Bild: Jörgen Auer
Morgonen före, närmare bestämt vid 6-tiden tisdag 31 juli, tog jag en promenad i Mantorp och fastnade som vanligt någon minut vid den vackra eken på Vetagärdet.Men jag hade inte tagit nån bild om inte blåklinten varit där.

 Bild: Jörgen Auer
Den här bilden tog jag strax senare, fascinerad över de mörkgula nyanserna.

Bild: Jörgen Auer
Och här, då? Jo, det sitter en hare på fältet och försöker gömma sig, omedveten om att den har lite för stora öron för att lyckas.

Jo, just det. En sak till. Syskonen mina är Britt-Marie Falk, Crister Auer och Ami Auer. Deras respektive heter Ingvar Falk, Christina Auer och Karl-Axel Geisler.

Inga kommentarer: