onsdag 4 juli 2018

På östgötsk matsafari

 Bild: Jörgen Auer
Jag fick en tidig födelsedagspresent i dag (fyller på fredag). Inger och jag bjöds på östgötsk matsafari. En resa som började på Hargs gård norr om Kisa med förrätt. Mmm, så gott. Det var Ydrekött, Kindagurka, östgötajordgubbar, allt på tallriken kom från lokala producenter. 
Därefter tog vi vägen söderut från kisa mot Horn, vars kyrka vi anar och ser i bildens mitt.

 Bild: Jörgen Auer
Vägen gick över Hycklinge och sedan mot Björkfors, för nästa anhalt var Ryda Gård och lunch. Härliga vyer över Åsunden förgyllde färden

 Bild: Jörgen Auer
Tänk så många sköna platser det finns i Östergötland! Som Gumhem.

Bild: Jörgen Auer
För att inte tala om Ryda gård och konferens. Underbart läge, underbar mat. Det blev Åsundengös! Suveränt!

Bild: Jörgen Auer
Härliga omgivningar, också! Åsunden är verkligen en trevlig sjö med skiftande natur. Här hade jag kunnat stanna länge.

Bild: Jörgen Auer
Men på den östgötska matsafarin har man tider att passa (med goda marginaler) och efterrätten skulle intas på Valö Café. Så då fortsatte vi mot och till Björkfors, varifrån det bara är en minut,eller en en halv, till Valö. Vad som väntade? Ostkaka från Fresons i Valla utanför Rimforsa. Den är vi vana vid efter många besök på Stiliga stugan vid Valla Södergård. Fast det var med näppe som vi fick ner den. Den var utsökt, men vi hade ju ätit så mycket på gösbuffén på Ryda. 
Efter det lyckades vi ta oss till Kisa för att handla och även till Bäckhult för att bada.

Inga kommentarer: