måndag 9 juli 2018

Ur en annan vinkel

Bild Jörgen Auer

Måste man göra som alla andra? Får man göra lite som man vill? Visst får man det. I alla fall när man fotograferar. Man måste absolut inte ha med all information verkligheten bjuder på. Nej, nej, nej. Alla hus måste inte synas, och inte i sin helhet. Ovanstående bild är också en bild av Bäckhult vid Drögen. Bara lite annorlunda. Den här är tagen på ängen bakom gårdshuset och huset i sin tur syns bara till hälften. Till vänster skymtar lillstugan.
Ängen sluttar och är bara klippt till hälften. Men det vet inte de som endast betraktar den här bilden och som saknar reell information. De tror att hela ängen ser ut så här. Det gör den inte. Närmare husen är den klippt som gräsmatta. Kanske klipper vi ängen i sin helhet, kanske skaffar vi getter.
Eller hästar? Ja, skaffar vi hästar så lovar jag att rida in till Kisa och handla. Frågan är var jag kan ha hästen i så fall. På gräsmattan bakom parkeringen vid Systembolaget, kanske? Eller bunden vid ett träd vid ICA:s parkering? Får man hästparkera där? Någonstans vid kyrkogården, kanske? Och vad gör jag med all hästbajs? Säljer till Hemköp? Konsum? Plockar upp i svarta sopsäckar?
Så många frågor, så få svar. Vad gör jag för resten av gödselsäckarna? Brännbart?
Nu gör jag natt. God sådan. Och god morgon och god dag för dig som löser det här först under tisdagen.

Inga kommentarer: