tisdag 10 juli 2018

Från mitt besök på Staby

 Bild: Jörgen Auer
I dagens Corren visas mitt reportage från Staby gård, Linköping, där Sofia Bengtsbergbor och arbetar. Sofia är egenföretagare i hästnäringen och satsar nu på en tio dagar lång tävling, Linköping horse show, med start 27 juli. Många, många arbetstimmar har det blivit under året - och en hel del återstår - innan hoppningen brakar loss på Staby som ligger alldeles utanför Tallboda och med Gärstadverken som granne. Vid mitt besök hade Sofia vältat tävlingsbanans fibersand.

 Bild: Jörgen Auer
 Dessutom förberedde hon ett träningspass för Svante Johansson som skulle komma om någon timme och som varit hennes tränare i flera år. Svante kommer precis som Sofia från Varberg.

 Bild: Jörgen Auer
Ser du? Så nära är det till Gärstadverken.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Sofia Bengtsberg själv. Nåja, jag är visst också med, ser jag.

 Ur dagens Corren
Och så här ser förstasidan, del B, ut i dagens Östgöta Correspondenten.

 Ur dagens Corren
På sportsidorna återfinns reportaget under vinjetten Ryktbart som åtminstone jag har kallat alla mina ridsportreportage för. Jag tror också att namnet är inarbetat nu efter sju år. Var fjortonde dag är det meningen att serien ska gå, men nu under sommaren blir det uppehåll (med reservation för att jag kanske ändå sticker emellan med ett ridläger). Ibland har vi bara haft en vecka mellan två reportage, lite beroende på vad jag hittar för reportageidéer och när de passar bäst att genomföras. Oftast besöker jag en aktuell ryttare och ibland en tävling.

Bild: Jörgen Auer
När jag lämnade Staby och Sofias tränings- och numera också tävlingsanläggning där det finns tillgång till såväl hovslagare (Roger Träff) som hästsjukvård (Mälaren Hästklinik) stod den här fina kusen och betade på "berget". Jag tyckte den såg så majestätisk ut så jag hörde av mig till Sofia för att få reda på vad den heter och vems det är. Svaret kom snabbt: Det är Madeleine Smiths pensionär Irco Bubo.

Inga kommentarer: