måndag 20 april 2020

Mera sol, åker och älg

 Bild: Jörgen Auer
Det hjälps inte, solnedgångar fascinerar alltid. Antagligen för att de är så vackra. Här med coronan som rosa läppar kring de gyllene solstrålarna. 

 Bild: Jörgen Auer
Någon minut senare är munnen borta och strax försvinner solen också bort. Kvällen är kommen. 

 Bild: Jörgen Auer
Dagen efter är en strålande dag. Och rykande. På åkrarna går traktorerna för fullt. Jobba, jobba, jobba. Här ska odlas! Bilden är tagen i närheten av Rinna och ja, jag tycker att det här också är en vacker bild som visar människans möjligheter och idoga strävan efter försörjning. Egen och andras. 

 Bild: Jörgen Auer
Ytterligare en dag senare ser jag den här älgen och den ser mig. Jag stannar bilen och vi språkar en stund. Men det är bara jag som pratar. Jag grymtar på älgars vis, men får inget svar. Inte ens en nick eller skakning på huvudet. Den bara ser på mig och lyssnar till kameraklickandet. Vänder sig sen om och tassar upp över krönet och försvinner. Var? Mellan Mjölsefall och Mansgölen, Kinda kommun.

Bild: Jörgen Auer
Jag kan inte låta bli. Ännu en solnedgång. Nu i Bäckhult vid Drögen där jag fotat så många liknande. Men tröttnar? Nej, inte jag. Det är lika vackert var gång.

Inga kommentarer: