måndag 27 april 2020

Växer så det knakar

Bild: Jörgen Auer
Titta så snabbt det växer! Otroligt! Det är ju bara nån dag sen jag gick här senast vid Veta kyrkby, var det inte i går? Inte sjutton såg det ut så här då? Rapsen skjuter i höjden och gulnar i rekordfart, tycks det mig. Eller är det bara jag som tänker så? 

Bild: Jörgen Auer
Det har växt rejält i skogen, också. Som här bakom Högmarksvägen i Mantorp där vitsipporna är så många att ingen vill plocka dem. Inte jag i alla fall. Inte heller känner jag någon lust att ta fram skidorna. Det kan bero på att jag inga har.

Bild: Jörgen Auer
Vikingstad växer också så det knakar. Det läste jag i Corren häromdan. Men att förorten med det forna namnet Bankeberg fick hjälp av regnet i dag i sin strävan att växa tror jag inte på. Fast kan inte regn få virket att svälla?

Bild: Jörgen Auer
Är det tre veckor som det har varit torrt nu i Östergötland? Fyra, rentav? Ah, det kvittar för resten. Huvudsaken är väl att det kom regn i dag. Och det ganska mycket. 

Bild: Jörgen Auer
Den här vyn har jag inte tagit tidigare. Men jag har sett den. Det är Mantorptravet som anas nertill i bildens mitt. Lamporna lyser svagt genom ett regngrått dis. Bildmakaren har suttit i en bil som alldeles nyss svängt in mot Mantorp från Vikingstadhållet och befinner sig i början av den långa rakan in mot Mantorp. Klockan är 19 slagen.

Inga kommentarer: