onsdag 29 april 2020

Robin Hood i kyrkomuren

Bild: Jörgen Auer
I dag hände det! Jag fick syn på något annorlunda på den dagliga promenaden. Nej, det var inget ovanligt djur eller konstig växt. Inte heller var det Vetaeken som gjorde sig till. Nej. Det var Mantorps svar på Linköpings miniatyrkonst, eller rondellhundar utan vare sig rondell eller hund. Något lyste till i grönt mellan stenblocken i kyrkogårdsmuren vid Veta kyrka.

Bild: Jörgen Auer
Där i muren, väl placerad, stod en liten leksaksfigur på vakt, som var det sin bostad han vaktade. Eller kungens granna slott. Eller Veta kyrka med klockstapeln, förstås.

Bild: Jörgen Auer
Hemkommen googlade jag säkert en timme i hopp om att hitta namnet på växten som så fint löpte i och täckte sprickan ovanför min nya bekantskap i plast. Men nej, min okunskap i växternas värld fick inget svar och jag lämnar det till eventuell läsare att berätta växtnamnet för mig. Är det fetknopp?

Bild: Jörgen Auer
För övrigt är plastfiguren påfallande lik Robin Hood, tycker jag. Visst är det han. I så fall förväntar jag mig att vi snart får se de andra figurerna kring Robin träda fram i kyrkomuren. Vem kommer härnäst? Lady Marion? Lille John? Broder Tuck? Eller rent av Sheriffen av Nottingham? Nej, jag tror på en häst. Gott om plats finns det i alla fall i muren. Det här kan bli skojigt att följa.

Inga kommentarer: