lördag 18 juli 2020

Fin dag med mycket svett

 Bild: Jörgen Auer
Det var en skön lördag, eller hur? Jag vaknade visserligen redan 05:17, men ska erkänna att jag låg kvar i sängen till 05:37. Tidig frukost, med andra ord. Men sen slappade jag rejält. Stirrade mest ut över södra Drögen, där trafiken inte var livlig. På tre timmar såg jag en röd båt och två vita.

 Bild: Jörgen Auer
Efter lunch blev det en riktig genomkörare motionsmässigt eftersom jag gick ut och letade kantareller. Det blev nog fem kilometer i oländig terräng och därmed ett svettigt pass.

 Bild: Jörgen Auer
Inte en människa syntes till i skogen. Ja, inga djur heller, även om spåren efter vildsvin var många. Om någon undrar var bilden är tagen så heter svaret inte så jättelångt från Fagerhult.

 Bild: Jörgen Auer
Därifrån tog jag fram mot Mörkvikens naturreservat som till skillnad senast jag var där nu har fått fin och tydlig ledmarkering. Utsikten uppifrån ner mot Drögen och Kotteboviken och Mörkviken är fin.

 Bild: Jörgen Auer
Långt, långt ute på vattnet syntes Bockön. Därifrån kunde jag höra röster. Någon tjoade. Men det var inte därför en orre flög upp strax bredvid mig. Den blev helt klart störd av att någon vågade sig på att trampa omkring i dess revir. Vem av oss som blev mest rädd för den andra ska jag låta vara osagt. 

 Bild: Jörgen Auer
Ja, det här är samma bild som tidigare fast beskuren. Vägen som ses är Kisa-Ulrikavägen.

Bild: Jörgen Auer
Och som vanligt var det några timmar senare en fantastisk vy nerifrån vattnet bort mot solnedgången som borde vara någonstans åt Ulrikahållet till.
Och nu? God natt.

Inga kommentarer: