torsdag 2 juli 2020

Höjdpunkter torsdag

Bild: Rebecka Auer
I dag var det dags igen. Flera tegelpannor på taket i Bäckhult var tvungna att åtgärdas. Och gammal spån under dem behövde också bytas. Det har regnat in, vilket i och för sig kan verka lite "sommarmysigt" med hinkar och skålar som samlar upp regndropp. Men i längden blir det inte det minsta kul, bara förstört. I sinom tid behöver vi nog se över hela taket. Men inte den här sommaren,

Bild: Rebecka Auer
Såna här brutna tak är inte lätta att jobba på och med. De är på tok för branta och arbetsställningarna blir inte de mest bekväma. Långt ifrån. Tur att man då begåvats med en mindre kroppshydda och fortfarande är relativt smidig.

Bild: Rebecka Auer
Nu går vi ner och badar, sa vi vid 16-tiden. Men hej vad vi bedrog oss. Det började faktiskt blåsa rejält och det var inte skönt alls. Så vi hoppade badet och bara satt och tittade på Drögens böljande yta. Eller läste en bok. Kul ändå att i dessa Coronoatider kunna vara tillsammans. Fast här är vi kanske i närmaste laget, barnbarnet William och jag. Men ingen av oss hostade, ingen nös, ingen skrattade hejdlöst salivsprutande. Men vi höll ihop mot resten av världen. En höjdpunkt, det också.

Inga kommentarer: