lördag 4 juli 2020

Hoppdomarna såg i alla fall

 Bild: Jörgen Auer
Långt ifrån ideala väderförhållanden för hästhoppning, men tävling är tävling och medan regndropparna föll stod jag vid en halvtimmes besök i dag hundra meter från de tävlande när Motala Ryttarförening arrangerade publikfri hoppning på Mantorptravets multiarena. Det var naturligtvis väldigt bra ur coronasynpunkt, men mindre bra med tanke på fotografering (särskilt som jag långt ifrån har bästa objektivet för långskott). Med huvudsaken var ju att man från domartornet såg bra. Som när Ia Sylvén från Vreta HF hoppade med hästen Claire i en 1,10-klass. Ekipaget hade en rivning i den första av två faser, vilket innebar att Ia inte fick hoppa i den andra. Resultatet och tiden räckte till en 14:e plats, vilket var utanför prislistan (placeringslistan).

Bild: Jörgen Auer
Alldeles efter de nio belönade ekipagen hamnade Tilde Sellman och Carezzo (bilden) från Linköpings Fältrittklubb, vilket innebar tionde plats. Tilde som var felfri i första fasen, men sedan hade en rivning i den andra. 34 startande var det i klassen där Matilda Pettersson (tävlande för Strömsholm) och Julia Johansson från Lycketorp tillhör de lite mera "kända" ryttarna som gjort stora resultat. På andra hästar och högre höjder, ska sägas. De fick emellertid finna sig i att den här gången hamna utanför prislistan på trettonde respektive tolfte plats. Matilda på en häst med det sköna namnet Nafnaf Van Het Prinsenbos och Julia på Janiki.
Vann klassen gjorde Daniel Pettersson från Kinda RF med Prioritaire KLT. 2) Thea Nilsson/Quantums Qula, Rappestad; 3) Emma Schwartz/Belle Aer, Vikbolandet; 4) Moa Lundberg/Carita RAA, Mjölby RK; 5) Elin Johansson/Leoni, Grännabygden; 6) Leia Wiessler/Sandokan Z, Skogslotten; 7) Emelie Ekholm/Calypso II, Mantorpsryttarna; 8) Emmie Collin/Chelsea, Linköpings FK; 9) Jani Deneo/Monthy Marco, Hammarö RF, alla 0+0.
Motalas hoppning på Mantorptravet innehåller naturligtvis en massa olika klasser, allt från 0,90 till 1,30 och de publikfria tävlingarna håller på även i morgon söndag.

Inga kommentarer: