söndag 12 december 2021

Inaktiv och fördummad

Bild: Jörgen Auer
Vinterhelgerna innehåller så mycket sport på tv att det räcker och blir över. Visst, jag ser mycket, i dag, såväl skidskytte som längdskidor, alpin skidåkning samt handboll. Men rätt som det är kan jag bli så inaktiv och fördummad av gloendet att jag bara måste stänga av.

Bild: Jörgen Auer
I stället går jag ut. Och vad gör jag ute? Jo, vänder på varje sten, undersöker varje vinkel och vrå jag inte har betraktat omvärlden från förut. Samt njuter, förstås.

Bild: Jörgen Auer
Gärna tar jag några bilder, också. Mest för att det roar mig, men även för att dokumentera så att vi senare kan minnas. Så här såg det ut den där dagen, söndagen 12 december 2021. I Mantorp. Eller var helst jag befinner mig. I dag var det både vackert och soldisigt.

Bild: Jörgen Auer
Det här trädet har jag fotat tidigare. Det fascinerar mig. Dels för att det är avklippt, efter att ha brunnit jag tror av ett blixtnedslag, dels för att det påminner om en handavgjutning. 

Bild: Jörgen Auer
En adventsbild så god som någon. Tredje advent. Tre unga hästar i solnedgång. Jag tycker mycket om bilden och kan titta på den länge. Säger det mer om mig än om bilden? Eller? 
Herre Gud, tredje advent. Julen är snart här. Ser jag fyra hästar nästa söndag? Kanske ingen häst alls? Eller blir det tv-sport hela dan, hela helgen då? Nej, så illa får det inta vara.

Inga kommentarer: