lördag 4 december 2021

Påbylsad även inomhus

Bild: Jörgen Auer
Fina dagar är fina dagar. Då längtar jag ut, även om jag som i dag tyvärr har feber och hosta. Jag går tre varv på min vanliga runda, i väldigt lågt tempo, ska erkännas. Jag är påbylsad som ett småbarn, med lågkalsonger, supertjock vintertröja, halsduk, mössa som smiter ner över öronen, vinterjacka, tumvantar.
 
Bild: Jörgen Auer
Efter första varvet lugnar jag ner mig ytterligare. Jag vet ju att det är en massa sport att titta på i dag. Skidskytte, längdskidåkning, innebandy, ishockey, fotbollen skiter jag i, gillar inte Malmö FF men kan ändå vara storsint nog att gratulera klubben till ännu ett guld i herrallsvenskan.

Bild från TV6
Vilken drabbning det blev mellan Frida Karlsson och Therese Johaug! Som mest skilde det visst två sekunder dem emellan i 10 kilometer fristil. Till slut vann Frida med tre tiondelar och besegrade nu för andra gången den här säsongen "oslagbara" Johaug. 
Jag var påbylsad även inomhus. Tog bara av mig jackan, mössan och halsduken och bytte det mot en tjock och varm filt. Jag försökte titta lite på innebandysemifinalen för Sveriges damer mot Schweiz, men innebandy är inte kul när det blir så stora siffror som i pågående VM. 14-1 i semifinalen. 13-0 i kvartsfinalen mot Norge. Före det 22-3 mot Slovakien i gruppspelet, 20-0 mot Tyskland och 9-3 mot Finland.
Helt klart är det för många lag i VM. Gör om som i ishockey och låt de sämre spela B-VM. Det räcker med åtta lag i A-VM. Samma är det naturligtvis i handboll som får ett löjets skimmer över sig när man som i Sveriges fall vinner med 46-15. Uzbekistan kan spela ett B-VM, liksom de andra verkliga blåbärsnationerna. I ishockey såg jag LHC vinna borta mot Frölunda med 2-1 i en som jag tyckte oerhört slarvig match från båda lagen. Marcus Högberg i LHC-målet var bäst på isen.

Bild: Jörgen Auer
Det bästa med vinter är annars inte skidåkning eller annan sport. Nej, men att de bilder jag tar blir lite annorlunda. Visst, många träd blir det, men nu klär de sig i grått och vitt.

Bild: Jörgen Auer
Solen är alltid spännande. Alla årstider. På vintern är det snön jag gillar, på våren grönskan och de allt längre dagarna, på sommaren bad- och andra vattenbilder och ljumma kvällar, på hösten färgskiftningarna mellan grönt, gult och rött, daggfyllda morgnar, alla löv på marken. 

Bild: Jörgen Auer
Blir det en vit jul? Det vet vi inte. Inte ens tomten vet. Däremot känner jag på mig att det blir en tidig vår. Kanske börjar den redan till jul? Fast så vill jag förstås inte ha det. Jag vill ha en vit jul. Inte för barnens skull som många säger, utan för min egen. Så jag kan gå ut och ta sköna vinterbilder.

Inga kommentarer: