fredag 10 december 2021

Med kontor på Bornholm

Bild: Jörgen Auer

Dags för ett nytt avsnitt i min serie Transport på svenska vägar. Den här gången är det en dansk bil, vars besättning parkerat vid Circle K i Mantorp. Bech-Hansen Studsgaard står det på den och via trevliga hemsidan www.bhslogistics.dk får jag snart reda på att huvudkontoret finns i Rönne på Bornholm. Minst lika viktigt är förstås att företaget numera heter BHS Logistics A/S och har fyra filialer i Danmark, samt lager i i Rönne, Köpenhamn och Århus.
Men upprinnelsen var att Viggo Studsgaard 1946 köpte två lastbilar. 1972 slogs Studsgaard samman med Bech-Hansen och från 2017 heter företaget BHS Logistics.
BHS har växt sig stort. I dag finns närmare 300 anställda och transporter sker på väg, till sjöss, i luften. Den ursprungliga vagnparken med två lastbilar, har växt till över 70 motorenheter och mer än 300 släpvagnar av olika slag. 
2019 gjorde BHS en vinst på 1,48 miljoner euro och omsättningen skrevs till 72,7 miljoner euro.

FOTNOT: Serien Transport på svenska vägar kom till enbart för att stilla min egen nyfikenhet på var alla transportfordon - och de är många - hör hemma någonstans. 

Inga kommentarer: