tisdag 7 december 2021

Inomhusvärme även ute

Bild: Selfie
Hm, jaha, vad ska det bli av det här då? Ska jag ge mig ut eller inte i det kalla vintervädret. Jag menar, jag har egentligen inget ute att göra i -16 grader. Jag kan väl passa på att vara inne och städa och tvätta? Kraftigt förkyld som jag är till råga på eländet. Eller är det här min covid?

Bild: Jörgen Auer
Men posten? Jag måste ju hämta posten. Eller, måste är inte sant. Men det kan finnas post i lådan, det är sant. Så okej, nog kan jag ta mig ut en kort stund om jag tar riktigt tjocka kläder på?

Bild: Jörgen Auer
Men nu när jag ändå är ute och klädd i nordpolsjacka (men jeans och långkallingar) kan jag väl passa på att gå ett litet stycke. Omgivningen är visserligen grå i dag, men samtidigt vacker, vintrig, där träd och dungar och berghällar har fryst till statyer. Jag tänker naturreservat.

Bild: Jörgen Auer
Den tanken blir inte mindre om jag vänder mig åt annat håll. Var är jag? Ja, faktiskt bara ett par hundra meter hemifrån, så kvar på Uljebergs ägor blir svaret på min egen fråga.

Bild: Jörgen Auer
Liksom vid andra vägar står snöpinnarna tätt även på Uljeberg. Här en närbild på en sådan pinne längs grusvägen förbi vindkraftverket. Visst känns det kallt? Men i morgon är det betydligt mildare, kan jag berätta. Det läste jag i Corren och det sa de på vädret i TV4. Kanske är vi snart nere på nollan?

Bild: Selfie
Om det blir kring nollan behöver jag inte ha nordpolsjackan på mig. Synd, jag gillar den. Rent väderkänslomässigt trodde jag mig vara kvar inomhus fast jag bevisligen var ute. Det skänker ett gott betyg åt jackan som är av märket Five Seasons och inköpt i år på Team Sportia Outlet, Mantorp, just med tanke på att det kanske kan bli lite kallt nån dag i vinter. 

Bild: Jörgen Auer
Jag trotsar kylan och tar ett varv på Uljebergs travspår också. I sakta mak, är bäst att tillägga för att inte oroa barn och syskon och andra som är måna om min hälsa. Jag går så sakta att till och med en ihjälfrusen snigel skulle kunna gå ifrån mig. 
Hemkommen gratulerar jag Malin Baryard Johnsson till Bragdguldet (som gick till hopplandslaget för OS-guldet i somras), äter mat, tittar några minuter på Leksand-Frölunda, nåt engelskt gör-om-mig-program, Rapport, samt inväntar dagens/kvällens höjdpunkt: Sverige-Nederländerna i damernas VM- (vilken match!).
Och nu? Nu klickar jag publicera här samt går för att hälla upp ett litet glas whisky (Dundee) och sätta mig att titta på Alla mot alla.

Inga kommentarer: