lördag 26 mars 2022

Ett tal i Polen och stund i solen

Ur CNN

Om amerikanske presidenten Bidens tal i Polen var lördagens viktigaste händelse vet jag inte om jag vill påstå, men han gjorde i alla fall klart att hela västvärlden står på Ukrainas sida mot krigshetsaren Putin.
Biden sa också med eftertryck att den ryske diktatorn absolut inte skulle tänka på att försöka ta en endaste inch av Nato-territorium och att det ryska folket inte är någon fiende.
Dessutom sa han faktiskt rent ut att Putin måste bort. Men hur han skulle bort nämndes inte och senare under kvällen kom ett förtydligande från Vita huset, att presidentens ordval inte avsåg ett regimskifte utan att Ryssland inte ska ta sig rätten att bestämma över andra länder. Hm. Märkligt.

Bild: Jörgen Auer

På hemmaplan var mitt största huvudbry för dagen att artbestämma de här fåglarna. Ett bry jag dock aldrig fick någon ordning på. Jag får fråga en expert jag känner -Claes Nilsson.

Bild: Jörgen Auer

Dagens skönaste. Ja, den tävlingen vanns av stunden när jag la mig på rygg i lä på en trädgårdsoffa några minuter. Så gött.

Bild: Jörgen Auer

Dagens tv. Solen vräkte in genom fönstren så jag tvingades dra för när jag ville se Oskarshamn-Leksand i SM-kvartsfinal i hockey.

Ja, sen såg jag ju också och hörde Joe Biden tala i Polen. Och efter det tittade jag på programmet Island Sverige i Kanal 5. Jag gillade det.  Emellanåt såg jag på CNN. 

Hur ska det sluta i Ukraina? Tja, mera död, mer förstörelse, mer åt helvete.  Fy fan som det ser ut. Hur ska man kunna bygga upp landet igen och till vilka kostnader?

Fast det skulle vara roligt att få vara med och göra det.

Inga kommentarer: