lördag 12 mars 2022

Stångån och Cornelia

Bild: Jörgen Auer

 Så skönt det var att åter gå Stångåpromenaden i Linköping. Det var ett tag sen senast. Bästa sällskap hade jag också - Correns Mera-proffs Maria Landqvist.
 
Bild: Jörgen Auer

Den här busken brukar vara tidig och om nån vecka är den säkert alldeles underbar, men jag har tyvärr glömt vad den heter. Fast nog påminner den om japansk körsbär.

Bild: Jörgen Auer

Lunch åt vi på Mideli Berget (fd Café Berget) på Klostergatan mitt i city. Sen blev det lite bokrea också innan jag åkte hem.

Bild: Jörgen Auer

I så fint väder kände jag mig tvungen att också ta en svängom på Uljeberg. Tre varv på travspåret blev det. 5100 meter. Så allt som allt gick jag nog en mil i dag. Bra.

Bild: Jörgen Auer

Men sen fick det vara bra. Dags att fixa nåt att äta igen. Kvällen var sen inställd på Mellot.

Bild: Jörgen Auer

Fast innan Melodifestivalen hittade jag årets första fluga. En ganska rejäl figur som uppehöll sig uppe på "logen" i förrådshuset.

Bild från Svt

Men sen blev det mello. Och min favorit höll: Cornelia Jakobs med Hold me closer.

Bild från Svt
Vann rätt låt? Visst. Cornelia har en jäkla fin röst och låten är lite annorlunda. Ingen typisk mellolåt med en massa ös och pampig kör, utan mer långsamt melodisk och känslofylld med en text som handlar om en gammal kärlek. 

Bild från Svt

Naturligtvis vet vi ingenting om hur det ska gå i den stora finalen i Italien. Men en liten fingervisning gav väl kanske de internationella  rösterna i svenska finalen. De gick i hög grad till Cornelia som bara var tvåa bland de svenska rösterna eftersom Anders Bagge fick flest röster där.
Men jag tror på Cornelia Jakobs och Hold me closer i finalen.
God natt. 

Inga kommentarer: