onsdag 11 maj 2022

En beundrares dag

Bild: Jörgen Auer

 När det inte regnade i dag hängde ändå regndropparna i luften. Men sådana småsaker hindrar inte dem som sysslar med träning av hästar, vare sig de ska ridas eller köras.  På min eftermiddagspromenad på Uljebergs travrunda såg jag Stefan Dahl komma körande med O'boy. Bakom honom kom Lars-Erik Johansson med Nacho. Och bakom dem skymtade ytterligare ett ekipage.


Bild: Jörgen Auer

Det visade sig vara Jessica Åhs från Jesper Hedqvists stall. Hon körde fem hästar denna eftermiddag och det här var Power of Alcoy.

Bild: Jörgen Auer

Så här såg Jessica och "Allan" ut i uppförsbacke på varvet efter när jag försökte gömma mig. Det gjorde jag tydligen dåligt: Jag såg dig, sa hon efteråt i stallet där hon snabbt bytte till nästa häst medan Marie Andersson tog hand om den nyss inkomna och svettiga Allan som duschades ren.

Bild: Jörgen Auer

Här en bild på Nacho och Lars-Erik "Larsa" Johansson på väg uppför. Larsa är entusiastisk medhjälpare i Stall Stefan Dahl och tillika en av hästägarna där.
Jag är full av beundran för alla som tränar och sköter hästar, oavsett om det är för trav, ridsport, islandshäst,  western eller vad som. De är så idoga och bryr sig sällan om regn och rusk.
Ska hästen tränas så ska den.

Bild: Jörgen Auer

Själv är jag bara iakttagare. Jag ser på djur och människor som jag ser på naturen - jag är nyfiken och vill se mer, höra mer, veta mer, lära mer, läsa mer. Vetgirig, heter det. 


Inga kommentarer: