måndag 6 november 2023

Dagbok från hösten

Bild: Jörgen Auer
Om jag skulle ha skrivit dagbok i dag, vad kunde fått plats i den, må tro? Förutom mat, fika och toabesök?
Hm. Gick och hämtade tidningen i postlådan, sa hej till en häst, löste sudoku och korsord, pratade i telefon med syster i 45 minuter, minst, fyllde en tvättmaskin, bäddade om, telefonsamtalade med annan syster som hade en fråga, släktforskade för att finna några dödsår och hittade dem i Simonstorp, Skedevi och Björkvik. Nytt telefonprat, nu med kompis i Norrköping. Emellanåt tittade jag ut genom köksfönstret och försökte upptäcka hästkonturer i dimslöjorna.
När dimman lättade gick jag ut. Jag har varit kraftigt förkyld och legat mer eller mindre nedbäddad i tre dar, nu fick det banne mig vara slut på snorandet. Frisk luft är vad jag behöver!

Bild: Jörgen Auer
Och det var jättefint där ute i hösten. Av försiktighetsskäl hade jag klätt mig väl, men det var ju varmt! Och väldigt gult och grönt.

Bild: Jörgen Auer
Hur länge var jag ute? Tja, kanske lite över en timme, inte mer. Men jag njöt av den friska luften på Uljeberg och kände mig genast något bättre än tidigare. Strosade bara omkring.

Bild: Jörgen Auer
Jag såg löv på löv och undrade hur många det kunde vara som låg där framför mig. Och hur lång tid skulle det ta om jag plockade upp alla, ett i taget?
Det är skönt att tänka såna enkla tankar. Inte krångla till det och försöka lösa de världskriser som sköljer över oss dag efter dag. De kan jag ändå inte göra någonting åt.

Bild: Jörgen Auer
Jag gick naturligtvis en mer ordnad promenad också. Annars hade det ju inte varit jag.  Men jag nöjde mig med tre kilometer, jag är ju ändå sjuk. Dock aningen bättre än igår då jag var aningen bättre än dan före.

Bild: Jörgen Auer
Tre kilometer, det är lika med två varv på travbanan på Uljebergs säteri. Jag undrar hur många mil jag gått här under de två år jag hyrt min lägenhet? Ibland går jag tre varv, ibland bara ett. Säg två mil i veckan, det blir 104 mil om året. 
Att jag inte blev tävlingsgångare? Eller en sån långvandrare som tidningarna skriver om ibland: Östgöte gör sensation. Går till Kapstaden och tillbaka.
Eller:  Svensk vandrare gick två varv runt Jorden. 
Ja ja.
På kvällen såg jag Allt för Sverige och drack en starköl. Följde även allsvenska fotbollen via mobilen och såg sedan den trevliga danska serien Carmen Curlers.
Och slog igen dagboken.



Inga kommentarer: