måndag 20 november 2023

Ljus över bygden igen

Bild: Jörgen Auer
Äntligen ljus över bygden igen! Härligt! Vilken enorm skillnad mot de många regniga morgnar som jag på sistone vaknat till. I morse var det ju roligt att titta ut. Jag var på vippen att skippa promenad, men ångrade mig som tur var när jag såg himlens färger. Och som vanligt var hästarna vakna före mig.

Bild: Jörgen Auer
Det är både märkligt och märkbart att det kan bli sån skillnad på humöret. Kvickt som attan var jag påklädd och ute. Inte var det särskilt kallt heller, utan temperaturen höll sig kring nollan. 

Bild: Jörgen Auer
Viby kyrka har nästan blivit som ett måste för mig att fotografera. I alla fall när solen visar sig samtidigt. Eller försöker komma upp. I övrigt tänkte jag inte på någonting på morgonrundan. Jag räknade mest. Hundra steg med vänster fotisättning först. Sen hundra med höger som "räknefot". Och hundra... Och hundra... Det blev några tusen steg.

Bild: Jörgen Auer
Men några timmar senare, vid ettiden gick jag ut på nytt. Solen strålade ju. Jag tog bilen ner till Klämmestorpsskolan, ställde den där och gick Vetarundan. Härligt! Nu blev det femtusen steg till. 
Mer i dag? Hm, Ja, jag handlade lite på CityGross. Skänkte rejält med pantburkar och -flaskor till tiggerskan utanför Mantorpsbutiken. Hon blev jätteglad. Jag med.
Nu? Allt för Sverige på tv. Och lite senare Carmen Curlers.

Inga kommentarer: