torsdag 16 november 2023

En händelserik torsdag


Bild: Jörgen Auer
Var i Linköping i dag och gick en timslång promenad i sällskap med Maria Landqvist. Vi frös tillsammans i bland annat Trädgårdsföreningen. Varför måste det kännas så kallt när de första något kalla dagarna infinner sig? Jag menar, jag fryser ju mer nu än jag gör i januari. Det känns fel.

Bild: Maria Landqvist
Men den som söker finner. Sålunda kunde vi gå in och värma oss i Naturcentrum och hade glädjen att se en broderiutställning: Värna vår natur. Imponerande.

Bild: Jörgen Auer
Inte minst den här pungmesen av Lena Djurström.

Bild: Maria Landqvist
Vi nöjde oss inte endast med en värmekälla utan tittade även in på Åhléns där vi hade nöjet att träffa på min syster Lilian. Kul.

Bild: Maria Landqvist
Och när klockan passerat 11 passade vi på att titta in på Galleri R för att beskåda Gebbe Björkmans utställning. Fantastiska målningar. Mästerverk. Den här avbildade: Vinter på vischan, blev min favorit. Se sånt fantastiskt ljus han fångat!
Efter den kulturella njutningen var det dags för lunch. Vilken jag intog på Simons rostfri och bageri tillsammans med mina forna arbetskollegor på Corren, Ann-Margret Slöjdare och Jerker Hallenberg. Trevligt!

Bild via TV6
På kvällen såg jag fotbollens avgående förbundskapten Janne Andersson se minst sagt bekymrad ut. Inte att undra på efter svensk skämskudde i EM-kvalet i Baku där Azerbajdzjan vann med 3-0 (!) mot ett tamt och svagt svenskt landslag.

Bild via TV6
En annan sak jag lade märke till efter fotbollsmatchen var de svenska spelarnas ovilja att titta in i kameran vid intervju. Både Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöv vände och vred på huvudena så att de nära nog snurrade loss. Trodde de att det var radio och att ingen kunde se dem? Eller skämdes de så? 

Inga kommentarer: