lördag 25 november 2023

Många tävlingar är det

Bild via TV4
Nästa fredag är talangtävlingen Idol framme i final. Och de två som sjöng sig dit, eller som röstades dit är Cimberly Wanyonyi och Saga, Ludvigsson, båda har tillhört årets favoriter sedan starten. I fredagens semifinal blev det först Louisa Hoxha som röstades bort och sen försvann även Simon Näslund.

Bild via TV4
Det här är Saga Ludvigsson och oavsett vem som vinner på fredag i Avicii Arena så har troligen hela semifinalfältet en framtid i musikbranschen. Simon Näslund har till och med hela Sveriges bästa manliga sångröst, enligt juryn. Hm, säger jag om det och erkänner att jag har väldigt svårt att tycka om så ljusa mansröster.

Bild via TV6
Det har tävlats på längdskidor också. I lördagens världscuplopp i Ruka över 10 km klassisk åkning triumferade svenska stjärnan Ebba Andersson. Kul. Amerikanskan Rosie Brennan blev överraskande tvåa och Frida Karlsson trea. 
Svensk dubbelseger blev det i fredagens sprint genom Emma Ribom och Jonna Sundling. Även sprinten avverkades i finska skidcentrat Ruka som är beläget i Kuusamo kommun i Norra Österbotten.


 

Inga kommentarer: