tisdag 14 november 2023

Mellan Ulrika och Kisa

Bild: Jörgen Auer
Lärkträden lyser upp och visar vägen. Var? Så där åtta kilometer nordväst Kisa, på Ulrikavägen. Nära Boxhult. Mer lärk vore önskvärt. Såväl ur trafiksäkerhets- som estetisk synpunkt.

Bild: Jörgen Auer
Några kilometer tidigare hade jag under tisdagen svängt in vid Mansgölen och stannat en stund. Jag brukar göra det ibland. Kanske för att bara känna på lantluften. Eller sträcka på benen. Bara vara. 

Bild: Jörgen Auer
Naturligtvis kan man passa på att njuta av Mansgölen också. Bad var dock inte att tänka på i dag. Inte för mig i alla fall. Jag vill helst ha vattentemperatur på över 20 grader.

Bild: Jörgen Auer
Gölen var riktigt vacker även i dag, trots det något dystra vädret. Regnet hängde i luften mest hela dagen. Jag stannade nog bara en minut, och hann på den tiden med att både rysa och frysa och dra igen jackans blixtlås. Samt ta några bilder. Sen åkte jag vidare mot Kisa där jag besökte kyrkogården, åt god lunch på Capri, hämtade barnbarn i skolan, förhörde läsläxa och tvåans gångertabell (det gick bra), imponerades av barnets geografikunskaper (ingen läxa) och drack eftermiddagskaffe på Frendo. 
Hemfärden gick på samma väg som tidigare. Dock med en avsevärd skillnad. Det var becksvart. 

Inga kommentarer: