måndag 6 mars 2017

I stället för att blåsa bort

 Bild: Selfie
Uschalingen sånt väder. Jag mår inte bra i blåst. Skönt att värma sig i bastun i stället.

 Bild: Me
I bastun kan man drömma sig bort. Bort till sommar och sol, sjöar och bad. Morgondimma, aftonstund, blommande dikeskanter och humlesurr.

 Bild: Ja
I bastun kan man blunda och ändå se dignande rapsfält som vore de här och nu och till och med känna doften av körsbär och jordgubbar. Drömma om frukoststunder utomhus, kvällsdopp, ja det finns liksom inga gränser för vart tankarna för oss.

Bild: Groupie
I bastun kan jag till och med klart och tydligt se mina lagkamrater i frågesport, Annika Ekstedt och Ann-Charlotte Irhede. Man kan nästan inbilla sig att det snart är dags igen. Och det är det ju! På lördag smäller det till. I Boxholm där frågeledaren Karl-Johan Norén som vanligt har bullat upp med frågor så kluriga och svåra att hälften vore nog. Lag från hela Östergötland, nåja, halva då, är med och vi deltar för fjärde gången. Den här gången ska vi vinna för nu börjar jag plugga. Men på vad? Engelska vikter? Svenska drottningars släktskap med övriga Europas kungahus? Nordamerikanska indianhövdingar? Hovdjur? Asiatiska krig? Störst, minst, längst, kortast, äldst, yngst bland insekter?
Jag tror jag börjar med hövdingar.
 


Inga kommentarer: