fredag 10 mars 2017

Kollade på Agnes och robotar

 Från Anders Wall-stiftelsens web-sändning
Forskaren Fredrik Löfgren från Linköpings universitet, bland annat förbundskapten för robotfotbollslandslaget, var en av många stipendiater när Anders Wall, grattis på födelsedagen, och Anders Wall-stiftelsen delade ut stipendier. Fredrik höll även det roligaste tacktalet och visade en film på när robotar spelade fotboll..

Från Anders Wall-stiftelsens web-sändning
En annan stipendiat var sopranen Agnes Auer, ja, vi är släkt. Brorsdotter.  Det var ju därför jag tittade på web-sändningen där jag fick se Agnes bli intervjuad och även höra henne sjunga. Tack för det. Det var förstås inte första gången jag lyssnade till hennes sköna stämma. Kan man sjunga så får man förstås väldigt gärna göra det vid släktens högtidsdagar, till exempel. Dessutom har jag hört henne på Operan i Oslo, jag har lyssnat på henne i Stockholm, minns inte var, på konsert i Valdemarsviks kyrka, i Kvillinge kyrka på julottan, i Röks kyrka, och ytterligare något tillfälle. Jag återkommer gärna.
Räkna med att vi alla kommer att få lyssna mer till Agnes Auer. Räkna också med att ni ska få se mer av robotarna. Fredrik Löfgren sa sig tro att robotarna vinner i fotboll mot riktiga landslaget år 2050.

2 kommentarer:

Agnes Auer sa...

Så roligt att du tittade! Härlig bredd på årets stipendiater! :) Fredrik berättade för övrigt att han även hade en robot som sjöng så jag får se upp.. ;)

Auer sa...

Hej.
Det dröjer nog tills robotarna får BRA röster. Och att de ska få bättre och vackrare sångröster än våra mänskliga, är väl lika troligt som att de ska kunna bli bättre i fotboll än riktiga fotbollsspelare.
Det vill säga inte.

Kram,
Jöjja