söndag 26 mars 2017

Ryktbart på Smedstad

 Bild: Jörgen Auer
Vad nu? Ridande polis? Är det Linköping? Ja, det är Linköping. Men ingen polis. Det här är Katrin Norling från Mantorpsryttarna som är ska vara med i Linköpings fältrittklubbs hopptävlingar på Smedstad ridsportcenter med hästen som bär det fina namnet Klas af Tollstad.

Bild: Jörgen Auer 
Solen sken så alldeles i dag på Smedstad där tävlingarna har hållits inomhus i dagarna två. En som verkligen gillade solen var Jenny Eriksson som visade transporter från Torstensons hästtransporter. När hon inte solade, vill säga.

 Bild: Jörgen Auer
Några som hade bra koll på tävlingen och tiden var funktionärerna i domartornet.

Bild: Jörgen Auer 
I korridorerna stötte jag samman med Stall Hästkullens och Föreningen Sportryttarnas Elin Andersson som just fick låna sin kelgris Alice igen av tillfälliga hundvakter. Elin och syrran Sara och kusinen Frida Pettersson hade med sig 15 hästar på lördagen och 14 på söndagen. Puh!

Bild. Jörgen Auer
Det här är trevliga tävlingsledaren Sofie Bruce som haft bråda dagar för att sy ihop tävlingen som lockat många tävlande - 325 startande anmälda per dag, plus 120 nytillkomna.

Bild: Jörgen Auer
Det var ganska bra snurr på läktarna också. Liksom i kaféet. Och inte bara ryttare, utan även "helt vanligt" folk som tog sig en tur, gående eller med bil, till Smedstad för att kolla LFK:s första hopptävling för året. Fler kommer. Liksom dressyrdito. Vad mer som kommer är Ryktbart, Correns ridsportreportage. På tisdag.

Inga kommentarer: