tisdag 21 mars 2017

Industrigatan i dagens Mera


 Bild: Jörgen Auer
Industrigatan i Norrköping en solig marsdag för någon vecka sedan. Jag är där för att skriva om gatan till Mera Linköping och Mera Norrköping. En bil svänger in till företaget Rent a tent.

 Bild: Jörgen Auer
Bakom ratten sitter trevlige Klas Johansson, tältmontör som reser landet runt på event och fester och ser till så att folk kan ha roligt och tak över huvudet. På tal om huvud - nu när jag tittar på bilden ser jag hur oerhört lik Klas är förre skidskytten och VM- och OS-guldmedaljören Björn Ferry. Inte sant?

 Bild: Jörgen Auer
Så här ser Industrigatan i Norrköping ut. Den är bara 150 meter kort, ligger på Butängen och lugn så alldeles. Men då och då dyker flera bilar i rad upp. Det här är ju ett industriområde och många är det som har ärende hit. Väldigt många ska till Ahlsell som visserligen har adress Maskingatan, men som har en gårdsinfart från Industrigatan.

 Bild: Jörgen Auer
På Ahlsell (med ett hundratal butiker i landet) jobbar butikssäljaren Pernilla Andersson från Söderköping som är snäll och tar sig tid med mig. Hon berättar att hon kör Industrigatan varje arbetsdag och även tar den vägen om hon ämnar äta lunch på Rejmes i närheten.

 Bild: Jörgen Auer
Norrköping på förmiddagen, Linköping efter lunch. Så hade jag tänkt. Så blev det. 
Det här är också Industrigatan, men i Linköping. Cecilia Persson och Christoffer Jonsson är ute och går. På väg hem efter att ha besökt ett loppis på Industrigatan

 Bild: Jörgen Auer
Det byggs mycket längs Linköpings Industrigatan som för kännedom är riktigt lång. Ett par kilometer, närmare tre och sträcker sig ända från fjärrbussterminalen vid Resecentrum upp till Rydsrondellen. Flera äldre fastigheter på södra sidan har redan rivits för att ge plats åt nya, högre och större byggnader som ska bli bostadshus (och butiker) i Övre Vasastaden.

 Bild: Jörgen Auer
Ett företag som redan har fått flytta på sig en gång på gatan är Haga cykel. Inte heller tror företaget att man kommer att få vara kvar i nuvarande byggnad. Men ännu har inget besked kommit om när huset ska rivas, säger butiksföreståndaren Alicia Petersdotter och hennes medarbetare Alexander Bergström och Patrik Johansson. Alicia är för övrigt dotter till företagets grundare Peter Nilsson som startade Haga cykel i Norrköping för 30 år sedan. Linköpingsbutiken har funnits i 21 år.

Bild: Ur dagens Mera Linköping
Så här presenterades mitt reportage från de två gatorna med samma namn. Det ser trevligt ut. Det ska också sägas att reportaget ser likadant ut i Mera Linköping och Mera Norrköping. Om en månad är det dags för en ny gata i serien Gatuliv. Vilken det blir har jag ännu inte bestämt och har ett 35-tal kvar att välja mellan.

Inga kommentarer: