fredag 26 februari 2016

Emmaljunga 1976 håller än

 Bild: Jörgen Auer
En väg att gå, ett barn, en barnvagn. men inte vilken barnvagn som helst. Nej, vagnen på bilden är 40 år gammal. Barnet bara ett.
Bild: Jörgen Auer
En Emmaljunga från 1976. Tänka sig. Och den håller än. Visst är det slitage på den, det finns en reva på ena kanten upptill, men i hyfsat skick får man ändå säga om denna retrovagn, som får okända att stanna upp och kommentera: Nej, men titta en sån fin vagn. Precis en sån hade vi också, är det en riktig från 70-talet, kan man få höra.
Bild: Okänd
Och visst är det så. Här är en bild från just 1976, det är sommar och vi är på väg att döpa vår dotter Rebecka i Skäggetorps kyrka. Hon ligger och sover i den nyligen inköpta vagnen. Ja, det är jag i rutigt, den långhårge bredvid Inger, min sambo och blivande hustru. Övriga är Ingers mamma Thyra, min syster Ami, mamma Eva och Amis dåvarande sambo Mats (och far till deras senare tre gemensamma barn),
Bild: Jörgen Auer
Och titta här då. Vår dotter Pernilla i vagnen två år senare och banne mig har hon inte mössan på sig som hennes dotter Stina Boel 37 år senare har på översta bilden i den här bildserien. Visst är det så. Samma mössa, samma vagn, mor och dotter. Tänk så många mil och vägar den har rullat denna Emmaljungavagn från 1976, en vagn som även vår son Martin fick ligga och sitta i när han var liten 1984 och 1985. När han blev för stor för den åkte den upp på vinden där fick bida tiden. Tills Pernilla ville ha den till sin dotter.
Emmaljunga barnvagnsfabrik har tillverkat barnvagnar sedan 1925. Om det kan man läsa mer på företagets hemsida

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Och jag använder den med stolthet! Kram

Auer sa...

Verkligen roligt att du vill använda den och att den ännu duger och fungerar. Kram.