måndag 22 februari 2016

Skridsko, Erkki och Ryktbart

Bild: Jörgen Auer
Dagens Linköpingsbild är som synes tagen vid Ikea och visar väl utöver just detta faktum - ingenting. Ja, förutom att den ger oss viss information om hur vädret har varit. Mestadels grått, men med en aning sol. Och några plusgrader, så många som 5, tror jag. Varmt kändes det också att åka skridsko på Stångebro bandybana. Det var varmare ute än inne i Stångebrohallen, kan jag berätta efter att ha varit där med barnbarnen William och Vera.
Mer om dagen? Tja, jag träffade förre LHC-spelaren Erkki Saramaa utanför Saab Arena och pratade med honom en stund innan han skulle in på sportlovsträning för skolungdomar. Det har alltid varit lätt att prata med Erkki, som nu tillsammans med gamle LHC-polaren Fredrik "Fredda" Johansson är huvudtränare för LHC:s pojkar 04 där Erkkis son Emil Saramaa Larsson är en av backarna.
Ännu mer? Jag skrev färdigt Ryktbart till morgondagens Corren, NT och MVT. Vad detta ridsportreportage handlar om den här gången? Ett par välkända östgötska ridprofiler, sedan 15 år boende i Orlunda utanför Vadstena.
Bild: Jörgen Auer
Här, på Hoffmansgården i Orlunda, med utsikt mot gårdarna Stavlösa, Piltorp och Börstad hör ett välkänt ridpar hemma. I morgon är de med i Ryktbart i Corren, NT och MVT. Vad paret heter? Loa och Susanne Axén.

Inga kommentarer: