torsdag 11 februari 2016

Trevligt och kul med Slottssprinten

 Bild från Svt
Tänk, så kul det är med längdskidåkning även på korta sträckor. Som i dagens tv-sända sprinttävlingar vid Kungliga slottet i Stockholm. Bara att se Stockholm tillsammans med skidåkarna är tillräckligt för att jag ska tycka att det är trevlig underhållning. Blir man till det serverad skidåkning i världsklass ökar förstås tillfredsställelsen. 
Bild från Svt
Borde man inte försöka anordna fler tävlingar i stadsmiljö? Jo, så tycker jag i alla fall. Det är alltid kul att se sport utövas i miljöer man känner igen. Samma, fast annorlunda skulle man kunna säga. Så är det ju med Stockholm marathon och Göteborgsvarvet också. I Linköping har man ju kunnat se cykellopp mitt i city några gånger och flera motionslopp har passerat genom delar av city. Även Norrköping har sett flera lopp genomföras inne i stan.
Skidåkning gör sig också jättebra, vilket ju Stockholm visar så nu väntar jag på att östgötska kommuner tar efter konceptet och arrangerar lokala skidsprintslopp mitt i city. Varför inte i Trädgårdsföreningen i Linköping eller Folkparken i Norrköping, till exempel? Eller säg Stadsparken i Motala och längs Vätterpromenaden?
Brist på snö? Äh! Kan lilla Sya i Mjölby kommun spara snö till midsommar så kan väl andra och större orter och kommuner spara snö någon månad.
Slottssprintens resultat, då? Tja, Norge dominerade naturligtvis som tidigare under säsongen. Dubbelseger på damsidan genom Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg före Stina Nilsson som trea. Men bara tvåa och trea på herrsidan där ryssen Nikita Kriukov imponerade mest och spurtade ifrån Ola Vigen Hattestad och Petter Northug.

Inga kommentarer: