måndag 23 maj 2016

På Ryktbart i morgon

 Bild: Jörgen Auer
Redovisar lite av mitt besök på Norrköping horse show i går, söndag. Den första jag träffade, av en ren slump, var Sandra Olsson från Norrtälje, tävlande för Skästa Ridcenter. Det gick väldigt bra för henne och hennes häst Zapporo, kan jag väl säga. Fast det visste ju varken hon eller jag när den här bilden togs på morgonen. Grattis, Sandra!
 Bild: Jörgen Auer
För att hålla igång en så stor tävling som NHS krävs en väldans massa funktionärer av alla de slag. Domare, entrévakter, informationsvärdar, hinderpersonal med mera. Och de kommer från när och fjärran. Västervikssystrarna Maria och Malin Blixt hjälper till varje år.
 Bild: Jörgen Auer
Maya Nordlund från Österlens RK kvalade in till Falsterbo genom att rida felfritt och placera sig i en 1,30-klass med Pilo Rosé.
 Bild: Jörgen Auer
Det här är Knightrider E med Mjölbys Iza Wallin i sadeln. Ekipaget nollade i en 1,20-klass och placerade sig. Iza gjorde samma sak med C-Let's Go Z.
Bild: Jörgen Auer
Julia Johansson, Lycketorp, hade två hästar med sig i NHS. Med Rossini vann hon en 1,40 och den här unghästen, Con Cendo, fick komma ut och känna på hetluften i flera starter och var bland annat felfri i en 1,20-start.
I morgon är några av de här med på Ryktbart. Den serie reportage (var 14:e dag) om ridsport som jag gjort sedan 2011 och som numera även kan ses i NT och MVT. Och på respektive tidnings nätsajter.

Inga kommentarer: