torsdag 1 december 2016

Fika klockan 9 på norrgår'n

 Ur dagens Corren Bostad
Fredrik och Kristin Henrysson bjöd in Corren Bostad till Bjälbo Norrgård, ett ögonkast intill Bjälbo kyrka. Det var i den här krokarna Birger jarl sprang omkring som barn i början av 1200-talet. Och red.

 Bild: Jörgen Auer
Ridningen går igen i dagens Bjälbo. I alla fall i Norrgår'n där Kristin som själv har ridit mycket inrett det mesta med hästtema. Som den här tapeten i trappan upp till övervåningen. Det suddiga till höger är Adam Wrafter, fotograf på besöket.

 Bild: Jörgen Auer
Själv hade jag mobilen med mig och tog bland annat den här bilden på en kanape´ i hallen. Och så ser man den skotskrutiga tapeten ganska väl. Till vänster skymtar biblioteket.

Bild: Jörgen Auer
Hästtemat går igen i de här trevliga ljusstakarna. Typiska Bjälboljusstakar, eller Bjälbohästar menade Kristin och berättade om någon smed som tillverkade massor av liknande hästar/stakar. Jag vill också ha en sån, sa jag varpå hon menade att de säkert var lätta att göra för en smed. "Det är ju bara att bocka till ett par järn".
Kan hon säga, ja, Kristin som är händig som bara den, ja Fredrik också, och som bland annat på egen hand har klätt om alla möbler i hemmet som behövde ny klädsel.

Bild: Jörgen Auer
Adam Wrafter trivdes i det trevliga sällskapet och stilfulla hemmet på Bjälbo Norrgård och for omkring så alldeles. När han var klar inomhus förevigade han allt utomhus också. Hönsen var ett givet objekt. Eller rättare sagt 20 givna objekt. De verkade uppskatta hans intresse och kacklade livligt. Kom gärna tillbaka, sa Kristin och Fredrik. Klockan 9 är det fika.

Inga kommentarer: