fredag 9 december 2016

Snart är hela Ljurafältet bebyggt

 Bild: Jörgen Auer
Bostadsområdet Ljura i Norrköping fortsätter förändras. Nu är det inte endast tio våningar höga Brf Polarstjärnan som upptar plats på Ljurafältet i korsningen Albreksvägen-Ljuragatan.

 Bild: Jörgen Auer
Inåt fältet är snart hela Ljurafältet mellan Ljura och Stjärnhusen bebyggt. Ljurafältet som kändes så stort när jag var barn och som före min tid var plats för tobakslador.

 Bild: Jörgen Auer
Så här ser Ljuragatan ut från nyss nämnda korsning. Gatan är till skillnad från när jag bodde på Ljura numera även spårvägsgata.

Bild: Jörgen Auer
Så här ser den ut från andra hållet. Med nybyggnation till vänster och gamla Ljura med sina kasernliknande fastigheter från början av 50-talet till höger.

Bild: Jörgen Auer
Av Ljurafältet består inte särskilt mycket. Men här, längst in på Ljuragatan är det en plätt kvar och härifrån har man även insyn mot min konfirmationskyrka S:t Johannes.
                                    
Bild: Jörgen Auer
På tal om kyrkan. Här är utsikten mot den från en gång- och cykelbro över Söderleden. Är det inte för jävligt, så säg. Norrköpings kommun har sedan tidigare ett klotterplank i hamnområdet. Saltängen, tror jag. Kanske behövs ett liknande för målarsugna ungdomar i Hageby, Klingsberg, Ljura med omnejd.

Inga kommentarer: