lördag 17 december 2016

Läsarnas julkalender 2014

 Bild: Jörgen Auer
 Två år sedan. I Läsarnas julkalender fick Correns läsare höra av sig och föreslå vilka 24 personer som skulle presenteras i kalendern. Jag träffade alla. Till den 17:e blev det Linköpingsbon Maria Ståhl, konstintendent på Motala konsthall. Jag åkte dit och spelade schack med henne. Inte. Jag kan inte schack. Men fika kan jag. Så vi fikade och pratade. Tack, Maria.

 Ur Corren 17 december 2014
 Och så här såg hon ut i lucka 17. Men vi hade också en längre text på två spalter och ytterligare någon bild. För det mesta var det två spalter, men somliga dagar fick kalendern ta lite större plats. Som på julafton, förstås.

 Bild: Jörgen Auer
För i morgon, alltså den 18:e, för två år sedan var det Rolf Båvius tur att få besök på Elgsjö gård utanför Skänninge. I Bjälbo, närmare bestämt. Ny fika. Tack, Rolf.  Och så gick vi ut i blåsten på slätten, långt, långt bort anade vi Omberg i gråvädret.

Ur Corren 18 december 2014
Rolf Båvius har under flera år gjort sig känd som nutidens Birger jarl, till vilken han gärna lånar sin gestalt i olika sammanhang i Skänninge med omnejd. Efter mitt besök och presentation av Rolf blev vi vänner på Facebook och där är han synnerligen flitig.
Tilläggas bör att även Maria tillhör min vänskara på FB. Eller är det jag som tillhör hennes?

Inga kommentarer: