fredag 9 februari 2018

En vanlig dag runt Mantorp

 Bild: Jörgen Auer
Var är jag? Ja, om man bara slår upp ögonen och yrvaket ser sig omkring är det långt ifrån säkert att man begriper var man är.

 Bild: Jörgen Auer
Men nu ser jag! Det står ju Mantorp på en skylt.

 Bild: Jörgen Auer
Fast om sanningen ska fram så är jag på väg ut ur samhället. För stunden, alltså. För promenadens skull. Och jag ser Östgötapendeln fara järnvägen fram förbi Mantorps gård.

 Bild: Jörgen Auer
Andra märkbara spår är de här. Vem har gjort dem? Det vet jag. Alldeles nyss kom en tankbil åkandes här.

 Bild: Jörgen Auer
De här spåren, då? Tja, jag vet inte. Kan det vara åkersorkar?

 Bild: Jörgen Auer
Det kommer många tåg på en dag. Här ett av dem, snälltåget.  Självklart draget av Loket, och med Krogen som en av vagnarna. Snälltåget kör mellan Malmö och Stockholm, har två tåg, ägs av franska Transdev och har även resor till Åre och vår/sommar också till Berlin. Hemsida: snalltaget.se/

 Bild: Jörgen Auer
Jag försöker gå i vildvuxen skog, där inte motionsspår finns, men det är ett dumt försök. Jag är nära att fastna, sjunka, dränkas, dö.

 Bild: Jörgen Auer
Betydligt lättare att ta sig fram på spårområdet på Mantorps station där solen skiner så alldeles. Och naturligtvis är jag åter inne i samhället. Promenadvägarna är många runt omkring. Även i.

 Bild: Jörgen Auer
På Vifolkaskolan pågår markarbetena intill F-6-skolan för fullt för en efterlängtad utbyggnad/tillökning.

Bild: Jörgen Auer
En lastbil är snart fullastad. Arbetena ska vara helt färdiga till vårterminen 2019. Här ska bli en tvåvåningsbyggnad innehållande sex klassrum och sex grupprum.
Sa jag att den här promenaden togs i går? För så är det.

Inga kommentarer: