torsdag 22 februari 2018

Möte med svensk mästare

Bild: Jörgen Auer

Ekipaget kom från Mantorptravet och var på väg ut för en mindre träningsrunda. Precis som jag. Vi slog följe upp till Veta kyrka där våra vägar skildes. Tack, Göran B Andersson för en trevlig pratstund.
-Det här blir en bra reklambild för Mantorptravet, inledde jag konversationen. 
-Jaha, var kan man se den, frågade Mantorpstränaren som naturligtvis fick veta att det är på min blogg som bilden går att se (funderar på Facebook, också). 
Hästen är hans och heter Supreme Court, är sju år och svensk mästare från oktober 2017. Då var han nämligen segerhäst på Åby för Montéryttaren Sofia Adolfsson, som till Travronden efter SM-segern lovordade hästen och sa att han var stabil, otroligt explosiv och har bra löphuvud.
Jag undrade vad Göran hade att säga om hästen nu och fick till svar:
-En bra häst som jag köpte för 60 000 och som har sprungit in 300 000, berättade Göran och sa också att hans dotter Julia Andersson vunnit tre montélopp med Supreme Court.
Vår promenad innehöll annars mest snack om allt möjligt annat. Barn och barnbarn, uppfostran och respekt, mord och kriminalitet, alkohol, pigga ben, ålder och motion. En trevlig promenad, som sagt hela vägen upp till Veta kyrka där Göran B och Supreme Court snart skulle vända tillbaka i betydligt högre hastighet.
Själv gick jag över Vetagärdet hem för att titta på och glädjas över en spännande skidskyttestafett.

Inga kommentarer: