tisdag 6 februari 2018

Tilda hos Malin på Jonstorp

 
 Bild: Jörgen Auer
Tilda Lundin från Linköping pluggar på Realgymnasiet (tvåan) i Linköping. Hon går hästinriktning och lärlingsprogrammet och är nu två dar i veckan och jobbar hos elitryttaren Malin Baryard-Johnsson på Jonstorp någon mil söder om Norrköping. Tilda vill bli hästskötare och jobbar i stallet, men får även tillfälle att följa med på tävling.

 Bild: Jörgen Auer
Vecka 8-9-10 åker Tilda till Tyskland för att praktisera hos en annan svensk elitryttare i hoppning - Rolf-Göran Bengtsson som har sin verksamhet där sedan flera år.

 Bild: Jörgen Auer
Jag var och besökte Jonstorp och Tilda häromdan för ett reportage till Ryktbart (en ridsportserie i Corren sedan 2011 som nu också ibland går i NT och MVT). Då var också Emelie Knez från Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka där som praktikant (två veckor). Hästarna på bilden heter Linus och Dante.

 Bild: Jörgen Auer
Den här väl omskötta hästen heter Cornelia, en riktig linslus. Om Tilda kan utöver hennes stora hästintresse berättas att hon aldrig har haft egen häst och aldrig heller har tävlat. Men hon har idrottspåbrå, hennes pappa är nämligen förre handbollsspelaren Marcus Lundin som hade en karriär i Mantorp, Saab och Linköpings Lejon.

 Bild: Jörgen Auer
När jag dök upp på Jonstorp höll Tilda som bäst på att mocka i en av boxarna och var hundraprocentigt träffsäker när hon bokstavligen slängde skit i en skottkärra. Imponerande.

Ur dagens Corren
Och så här presenterades reportaget på Ryktbart.

Inga kommentarer: