fredag 24 maj 2019

Drögen och Trädgårdsföreningen

Bild: Jörgen Auer
Morgonen var sval och skön. Solen sken. Ah! Jag gav mig ut (in) i naturen och blev ett med den. Var en maskros på den gräsbevuxna vägen och stod och stirrade på björkar och sjön Drögen samt en artkollega intill som uppenbarligen hade växtproblem. Om det ändå alltid vore så här lugnt och stilla, sa jag. Min lutande kollega nickade och snuddade därmed marken.

Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen var det dags för Linköpingsbesök och därmed också ett i oasen Trädgårdsföreningen där glashuset, restaurangen, stod i centrum. Vi skulle fika och gjorde även så när regndropparna ökade i antal

Bild: Jörgen Auer
Men innan dess hann vi också med att leka med barnbarnet Stina Boel i den fina lekparken i Trädgårdsföreningen. Efter fikat skildes våra vägar, men båda åkte vi mot regn, regn och mera regn. Det behövs mycket regn i våra ännu torra skogar och marker, så jag välkomnar förstås nederbörden som höjer grundvattennivån. Och på tal om vatten så var det mycket sånt i Drögen, noterade jag i morse och tänkte tillbaka på förra sommaren då för mycket vatten togs från sjön för att fylla på vattennivån på annat håll. När sen regnet höll sig borta i flera månader, ja då fylldes inte Drögen på naturligt. Men i dag såg det riktigt bra ut. Bortsett från att sjön var alldeles gul i strandkanterna av pollen.

Inga kommentarer: