torsdag 30 maj 2019

Mantorp i morse

 Bild: Jörgen Auer
Mantorp i morse. Klockan är 07:30. Boende på Vetagärdet håller på att vakna. I bakgrunden ses vakar vattentornet över bygden.

Bild: Jörgen Auer
Veta Utjord vet jag mig inte ha fotat tidigare. Därför gör jag det nu. Bortom skymtar delar av Veta skola.

 Bild: Jörgen Auer
Och det här? Ja, det är nerfarten/infarten till Veta kyrkby och kyrka. Själva kyrkan anas längst bort i den fina björkallén. Jag stannar en kort stund och ser mig omkring.

 Bild: Jörgen Auer
Snett vänster, någon kilometer från och framför mig, ligger motorbanan Mantorp Park, alldeles intill E4. Det är där träden inte är, som banan ligger.

 Bild: Jörgen Auer
Hemkommen beskär jag bilden ovan och då ser man delar av banan lite bättre.

Bild: Jörgen Auer
I Veta kyrkby stannar jag till några sekunder och spanar bort mot Mantorp. Det här blir en fin bild på delar av samhället, tänker jag vid åsynen av den vackra eken och med vattentornet synligt. Sen fortsätter jag min morgonvandring i kända spår. Förbi kyrkan, grusvägen ner till travet förbi Klämmestorps gård, vidare sväng bort mot Klämmestorpsskolan och Klämmestorps IP. Sen är jag hemma 08:30, äter frukost, tittar på bilderna och skriver det här inlägget. Snart ska jag göra mig färdig att ta tåget till Norrköping för att åter hälsa på gamla mor på äldreboendet Hejaklacken.

Inga kommentarer: