måndag 13 maj 2019

Från dressyr i Mantorp

 Bild: Jörgen Auer
Det var dressyrtävlingar på Mantorptravets multiarena i helgen. Linköpings RS arrangerade och bland de tävlande återfanns Emil Anderson som inte hade så långt att åka precis. Han bor och har hästar i Spångsholm. Det var också här på travbanan han en gång började sin hästkarriär, men då med ponnytrav. Dressyren kom med i bilden när han var 10-11 år och han började tävla i disciplinen som 12-åring. I dag är han 21 och har kommit en bra bit på vägen. När jag besökte tävlingen slutade han tvåa i en medelsvår C1 med sin Olle, Don Caprillo.

 Bild: Jörgen Auer
Vann klassen, och det på ett suveränt sätt, gjorde Emils klubbkompis i Mantorpsryttarna, Madelen Johanson som på Herom de Baian (Mr Bean) nådde nära 74 domarprocent, 73,9.

 Bild: Jörgen Auer
Så här glad blev Madde över segern. Jag kom på mig med att tänka på att vi träffats långt tidigare, närmare bestämt på ett islandshäst-SM på Himmelstalund i Norrköping. Madde är nämligen unik så till vida att hon även rider islandshäst. Hon jobbar med islänningar på sin egen anläggning Ödegårdens islandshäst i Gammalkil där hon utbildar hästar och ger lektioner.

 Bild: Jörgen Auer
På sin Facebooksida skrev Madde om söndagen på Mantorptravet:
"Vilken tävlingsdag, vilken final på Östgötacupen på Mantorps Multiarena. Morgonen började med en femteplats på Bon Bon i MSV:B4.
Sedan var det Mr Beans tur att gå MSV:C1 (för laget i Östgötacupen) där slog vi till med 73,93% och fick en 9.a för vår galoppökning.
Sedan gjorde vi vår andra start i MSV:B2 och kom på en andraplats av 19 starter på 67.34%.
Detta fortsatte med att vårt lag vann även denna deltävling och där med vann vi HELA Östgötacupen.
Kände mig överväldigad när jag stod där med alla rosetter och fina priser. Helt galet är detta!"

 Bild: Jörgen Auer
En annan som var med i tävlingen var Alexzandra Leideborg från Rappestad RK. Hon lotsade Bo Derry till en femteplats i en Msv A1, dock precis utanför placering.

 Bild: Jörgen Auer
Arrangörsklubbens Julia Augustsson tog en fin tredjeplats i samma klass med Bravour MW.

 Bild: Jörgen Auer
Prisplats blev det även för Helena Larson, också hon Linköpings RS, som kom fyra med Rockabilly.

Bild: Jörgen Auer
Tippad topplats blev det även för Grännabygdens Mikaela Alderin Danielsson med Saga N. Tvåa.

Bild: Jörgen Auer
Men segern gick till Mantorpsryttarnas Josefine Krönfeldt och Xanadoo Vena (Dottie). Inte så tippat om man får tro Josefine som själv trodde att Mikaela skulle bli för svår. Detta för att Dottie har haft problem med stora banor och mycket info att sortera. Så inte den här gången då hon i stället var lugnet själv. 

Inga kommentarer: