torsdag 16 maj 2019

Möte med Kinna Persson

Bild: Jörgen Auer
I mitten av april var fotografen Åke Karlsson och jag på reportage i Ringatorp utanför Linköping. I ett litet och gammalt torp, Granebo, var vi och hälsade på.

Bild: Jörgen Auer
Där bor konstnären Karina "Kinna" Persson.

Bild: Jörgen Auer
Åke var i sitt esse och gillade bland annat den här fotovinkeln. Jag också.

Bild: Jörgen Auer
Kinna målar helst i köket och det ville vi se. 

Bild: Jörgen Auer
Säg vilka färger jag ska använda, sa Kinna och målade den här. Vad ska tavlan heta, frågade hon sen Besök, sa jag eftersom vi var på besök hemma hos henne. När vi gick därifrån sa hon att tavlan var vår, om nån av oss ville ha "Mötet". Det är ju ni som har bestämt färgerna, menade hon. Jag ville. Men jag tänkte inte ta emot tavlan som gåva, utan ville förstås betala något för den. Men det sa jag inte då.

Corren Bostad i dag
I dag var reportaget inne i Corren Bostad och jag åkte till Kinna och hade med mig några Corren till henne att dela med sig av. Plus en box (bag) av hennes favoritvin (jag sa ju att jag ville betala något). 

Corren Bostad i dag
Solen sken så alldeles och vi satt ute i trädgården och njöt, vi drack kaffe och snälla Kinna bjöd på äpplekaka med glass - jättegott. Vi hade trevligt. 

Corren Bostad i dag
Så, stort tack Kinna för din medverkan i reportaget och för ditt goda kaffe och kaka. Nu ska jag fundera över var "Mötet" ska hänga. Ser du förresten samma sak som Kinna och jag när du tittar på tavlan? Jag ser en kvinna och en man, i alla fall två personer. Den längre av dem står till höger, bakom den andra och håller lätt om partnern. Fint.

Inga kommentarer: